turk news

ساخت وبلاگ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terörle mücadelenin içeride ve dışarıda, her alanda kararlı bir şekilde süreceğini vurguladı, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyadan bu konuda destek beklediklerini ifade etti. Çavuşoğlu, "Amasız bir şekilde terörle mücadelede ortak hareket etmemiz lazım" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile Çırağan Sarayı'nda baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına Beyoğlu'nda kaymakamlık önündeki canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa dileyerek başlayan Çavuşoğlu, "Terör bir kez daha çirkin ve kalleş yüzünü göstermiştir. Sivilleri hedef almıştır" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, terörle mücadelenin içeride ve dışarıda, her alanda kararlı bir şekilde süreceğini vurguladı. Çavuşoğlu, "Tüm dünyadan da başta Avrupa olmak üzere beklentimiz budur. 'Amasız' bir şekilde terörle mücadelede ortak hareket etmemiz lazım" diye konuştu.

Zarif'le yaptıkları görüşmede terörle mücadele konusundaki işbirliğini güçlendirme kararlılığını ortaya koyduklarını kaydeden Çavuşoğlu, "Bu konuda içişleri bakanlarımız başta olmak üzere ilgili kurumlarımız da önümüzdeki süreçte bir araya gelecek" ifadesini kullandı.

Suriye'de ateşkesin sağlanması konusunda iki tarafın birlikte hareket ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu fırsatın kalıcı ateşkes ve siyasi çözümün sağlanması için iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Suriye'nin toprak bütünlüğünün her iki ülke için de önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bu konuda gerekli her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Sığınmacı krizinin çözülmesine yönelik anlaşma

Bakan Çavuşoğlu, sığınmacı krizinin çözülmesi amacıyla AB ile dün varılan anlaşma kapsamında Yunanistan'dan sığınmacıların ne zaman kabul edilmeye başlanacağıyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi:

"Vardığımız anlaşmaya göre 20 Mart'tan sonra Yunan adalarına, 5 adaya ulaşan göçmenlerin hepsini Türkiye'ye alacağız ama bu uygulama için 15 günlük süre gerekiyor. Var olanların boşaltılması geriyor. Yarına kadar bu adalara varan mültecilerin boşaltılması gerekiyor. Yani Yunanistan'a, anakaraya gitmesi gerekiyor. Yarından itibaren gelenler alınacak ve Türkiye'ye yaklaşık 2 hafta sonra göçmenler gelecek bu anlaşma gereği ve aynı gün, aldığımız kaçak göçmen sayısı kadar Suriyeli göçmeni AB alacak. Aynı gün. Şu anda zaten bu konuda tespitler yapıldı ve bundan sonraki süreçte de 1'e 1 olacak. Biz ne kadar alırsak aynı gün o kadar sayıda Suriyeliyi AB ülkeleri yeniden yerleşim için almış olacak."

Vize serbestisi

Bakan Çavuşoğlu, vize serbestisi anlaşmasıyla ilgili olarak da Türkiye'nin gerekli 72 kriterin yarıdan fazlasını karşıladığını ve Meclis'e gelecek yeni reform paketiyle ve diğer adımlarla da 4 Mayıs'a kadar geri kalan kriterleri karşılamayı hedeflediklerini aktardı. Çavuşoğlu, vize serbestisinin uygulanma tarihiyle ilgili olarak da "AB kurumları karar mekanizmasını işletecekler, parlamento dahil kurumlardan karar alacaklar, haziran sonuna ancak yetişebiliyor. Dolayısıyla bu konuda mutabakata vardık. Herhangi bir değişiklik yok" dedi.

"DAİŞ'le mücadele ediyor diye terör örgütü meşru görülemez"

Çavuşoğlu, PYD'nin Suriye'de federasyon ilan etmesiyle ilgili bir soruya ise PYD ve YGP mensubu teröristlerin Suriye'deki kamplarda aldıkları eğitimin ardından sivilleri hedef alan saldırılar düzenlediğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, "DAİŞ'le mücadele ediyor diye terör örgütü meşru görülemez" diyerek şunları kaydetti:

"PYD, DAİŞ ile Suriye'nin toprak bütünlüğü, Suriye'nin özgürlüğü için mücadele etmiyor ki. Kendisine kanton oluşturmak için, Suriye'nin topraklarının belli bir bölümünü işgal etmek için mücadele ediyor. Özgürlük için mücadele etmiyor, kendisi için mücadele ediyor. Bundan karşıydık. Bunu tüm konuşmalarımızda vurguladık. Endişelerimizde de haklı çıktık. Bugün YPG, PYD gerçek yüzünü tüm dünyaya gösterdi. Bizim bildiğimiz yüzünü tüm dünyaya gösterdi. Tüm dünya gördü. Suriye'yi bölmek istiyorlar. Buna karşıyız. Biz İran'la birlikte Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz, dolayısıyla bu tür girişimlere karşıyız ve karşı olmaya da devam edeceğiz."

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 172 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 23:29

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, "Toplumu korku, panik ve kargaşaya sevk etmek amacıyla kasten yayılmaya çalışılan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur" ifadelerini kullandı.

Lekesiz, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Taksim'de meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Celalettin Lekesiz, "Toplumu korku, panik ve kargaşaya sevk etmek amacıyla kasten yayılmaya çalışılan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur" ifadelerini kullandı. 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 116 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 23:29

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin taziye mesajında, "Hiçbir ayrım gözetmeden doğrudan insanı hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları böyle insanlık dışı bir eyleme azmettiren ve destekleyen her türlü ihanet odağını, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "Bu acı olay sebebiyle milletçe hepimiz derin bir acı içindeyiz. Bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

"Terör odakları, bu saldırıyla birlikte menfur cinayetlerine yenilerini eklemiştir" diyen Başbakan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olay vesilesiyle bir kere daha gördük ki terörün hedefi bütün insanlıktır, insanların yaşama hakkıdır. Dünyanın dört bir tarafından gelen mesajlar, bu acının dünyanın her yanındaki insanlarca paylaşıldığını ve terörün gerçek yüzünün bütün dünyada görülmeye başlandığını ispat ediyor."   

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 151 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 23:29

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin "Terörün amacı Türkiye'de istikrarı bozmak ve Tükiye'nin kendi içine dönmesini sağlayıp, etrafında olup bitenlere karşı bir duruş sergilemesini engellemektir." dedi.
Şimşek, Abdulkadir Senkeri İnsani Yardımlaşma Deeği tarafından Suriye direnişinin 5. yılı nedeniyle Nizip Ticaret Borsası Salonu'nda düzenlenen törende, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. 
"Terörün amacı Türkiye'de istikrarı bozmak ve Türkiye'nin kendi içine dönmesini sağlayıp, etrafında olup bitenlere karşı bir duruş sergilemesini engellemektir" diyen Şimşek, şunları kaydetti:
"Terörün mesajı Türkiye'ye; etrafınızda olup bitenlerle ilgilenmeyin, Suriye konusunda bir söz söylemeyin, kendi içinize dönün ve yakın coğrafyada tekrar sergilenen büyük oyuna karşı bir duruş sergilemeyindir. Terör asla amacına ulaşamayacaktır. Türkiye güçlü bir ülkedir ve biz mutlaka ve mutlaka muzaffer olacağız inşallah. Milletimiz olup bitenleri iyi görüyor, iyi okuyor. Terör asla amacına ulaşamayacaktır."

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 133 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 22:21

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısına dünyadan tepkiler geldi.
AB Komisyonu'nun genişleme müzakereleri ve komşuluk politikasından sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Twitter mesajında, İstanbul'daki terör saldırısını şiddetle kınayarak kurbanların ailelerinin acısını paylaştığını bildirdi.
AB Komisyonu'nun göç ve içişlerinden sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos da saldırıyı sert şekilde kınayarak terörle ortak mücadelenin devam edeceğini vurguladı.
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da "İstanbul'daki menfur intihar terör saldırısında hayatını kaybedenleri̇n ailelerine taziyelerimi sunuyorum ve yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, saldırıyı şiddetle kınayarak "Terörizme hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. Tüm NATO müttefikleri, Türkiye'nin yanında ve terörün her türlüsüyle mücadelede birlikte duruyor" ifadesini kullandı.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, "Bu menfur ve alçak saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyorum. Fransa, terörizm ile mücadelede Türkiye ve Türk halkı ile dayanışma içindedir" dedi.
Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Tuer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün İstiklal'de yaşanan patlama dolayısıyla çok üzgünüm. Düşüncelerim olaydan etkilenenler ve aileleriyle" ifadesini kullandı.
İstanbul Amerikan Konsolosluğunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda "İstiklal'deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, mesajında "Son dönemlerde Türkiye'yi sarsan terör saldırıları, son derece endişe vericidir" ifadesini kullanarak Türk halkının bu zor durumdan çıkacağına inandığını ifade etti. Kvirikaşvili, Türk hükümetinin uluslararası ortaklarıyla terörü durduracağından emin olduğunu vurguladı.
Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi ve Aavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, Twitter mesajlarında, acıları paylaştıklarını ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 104 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 22:21

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin, "güvenlik ve istikrarı hedef alan suçlular" olduğu belirtildi.
Saldırının, sadece Türkiye'nin değil tüm ümmetin düşmanlarına hizmet ettiği ifade edilen açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarını yıkmak için çalışan teröre karşı verilen mücadelede Türk halkı tek vücut olmalı ve birlikte hareket etmeli." ifadeleri kullanıldı.
İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı önünde bu sabah gerçekleştirilen intihar saldırısında, biri canlı bomba 5 kişi ölmüş, 7'si ağır 36 kişi yaralanmıştı. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 184 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 22:21

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Beyoğlu'ndaki terör saldırısı hakkında, "Şu an itibariyle 4 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7 yaralımızın durumu ciddiyetini koruyor. 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Ümit ederim ki yeni kayıplarımız olmaz. Bize gelen bilgiler çerçevesinde yaralıların tespit edilen yaklaşık 12'sinin yabancı uyruklu olduğu bilgisi var." dedi.
"Sayın Başbakanımızın başkanlığında yapılacak toplantıya geçiyorum"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa'daki programını yarıda kesip İstanbul'a gideceğini belirterek, "Sayın Başbakanımızın başkanlığında yapılacak toplantıya geçiyorum" dedi.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 131 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 18:15

Terör saldırılarının ardından inteet paylaşımları uyarısı
İnteet Geliştirme Kurulu Başkanı Özeren, sosyal medya üzerinden özellikle terör saldırılarında paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir.
İnteet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara ilişkin vatandaşları uyararak, "Özellikle terör saldırılarında paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir" dedi. 
Özeren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyanın olağanüstü durumlarda dezenformasyonun kaynağı haline geldiğine dikkati çekerek, "Bu tür paylaşımları yapan kişi ve kurumların güvenilir olduğuna dikkat edin” diye konuştu. 
Sosyal medya üzerinden her gün binlerce bilgi geldiğini ve bunun her birinin doğru olup olmadığının kontrol edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Özeren, vatandaşların bu tür paylaşımlara mesafeli olması gerektiğini belirtti. Özeren, şunları kaydetti:
“Vatandaşların bilgi aldıkları kaynaklar olan televizyon, gazete ve dergi gibi konvansiyonel medya, teyit edilmiş bilgileri içermektedir. Ancak sosyal medyada yapılan paylaşımlar kaynağı belli olmayan ve çoğu zaman dezenformasyona neden olan paylaşımları içeriyor. Özellikle terör saldırılarında paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir. Vatandaşların bu tür paylaşımlarda bilgi kaynağına ve bilginin güvenirliliğine dikkat etmesi gerekir.” 
Bilgi güvenliği nasıl sağlanır?
Özeren, sosyal medyada paylaşılan bilginin güvenilir olup olmadığının bir kaç yoldan sağlanmasının mümkün olduğuna işaret ederek şunları söyledi:
“Sosyal medyada takip ettiğiniz kişilerin gerçek kimliklerini kullanan kişiler olduğuna özen gösterin. Bunun yanında rumuz kullanan kişilerin bilgilerini doğru kaynaklardan mutlaka kontrol edin. Bilginin veya görselin toplumu olumsuz etkileyebileceğini göz önüne alın. Bütün bunların aynında sosyal medyanın sınırsız bir özgürlük alanı olmadığını, genel ahlak kurallarına veya yasalara aykırı içeriğin paylaşımının suç olduğunu bilin.”Terör saldırılarının ardından inteet paylaşımları uyarısı
İnteet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara ilişkin vatandaşları uyararak, "Özellikle terör saldırılarında paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir" dedi. 
Özeren yaptığı açıklamada, sosyal medyanın olağanüstü durumlarda dezenformasyonun kaynağı haline geldiğine dikkati çekerek, "Bu tür paylaşımları yapan kişi ve kurumların güvenilir olduğuna dikkat edin” diye konuştu. 
Sosyal medya üzerinden her gün binlerce bilgi geldiğini ve bunun her birinin doğru olup olmadığının kontrol edilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Özeren, vatandaşların bu tür paylaşımlara mesafeli olması gerektiğini belirtti. Özeren, şunları kaydetti:
“Vatandaşların bilgi aldıkları kaynaklar olan televizyon, gazete ve dergi gibi konvansiyonel medya, teyit edilmiş bilgileri içermektedir. Ancak sosyal medyada yapılan paylaşımlar kaynağı belli olmayan ve çoğu zaman dezenformasyona neden olan paylaşımları içeriyor. Özellikle terör saldırılarında paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir. Vatandaşların bu tür paylaşımlarda bilgi kaynağına ve bilginin güvenirliliğine dikkat etmesi gerekir.” 
Bilgi güvenliği nasıl sağlanır?
Özeren, sosyal medyada paylaşılan bilginin güvenilir olup olmadığının bir kaç yoldan sağlanmasının mümkün olduğuna işaret ederek şunları söyledi:
“Sosyal medyada takip ettiğiniz kişilerin gerçek kimliklerini kullanan kişiler olduğuna özen gösterin. Bunun yanında rumuz kullanan kişilerin bilgilerini doğru kaynaklardan mutlaka kontrol edin. Bilginin veya görselin toplumu olumsuz etkileyebileceğini göz önüne alın. Bütün bunların aynında sosyal medyanın sınırsız bir özgürlük alanı olmadığını, genel ahlak kurallarına veya yasalara aykırı içeriğin paylaşımının suç olduğunu bilin.”

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 123 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 18:15

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 115 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 16:58

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin, " Hain planı uygulamaya çalışıyorlar. Ne yapsanız boş, bu millet sizin tuzaklarınıza asla teslim olmayacaktır. Bu millet terörün yapmak istediklerinin hiçbirisine prim vermeyecek, kadim, ezeli kardeşliğini inşallah ebedi hale getirecek, kıyamete kadar bu topraklarda birlikte, barış içinde yaşayacaktır." dedi.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar, teröre alışmayacağız. Terör karşısında kanıksamayacağız, geri adım atmayacağız. İnşallah yollarda, çarşılarda, pazarlarda günlük hayatımızı devam ettireceğiz." diye konuştu.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 224 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 16:58

AB ile Türkiye, sığınmacı krizine köklü çözüm getirecek ve AB-Türkiye arasında işbirliğini güçlendirecek bir anlaşmada mutabık kaldı.
Zirve sonunda yayımlanan ortak açıklamaya, pazar günü Ankara'daki bombalı saldırı nedeniyle Türk halkına başsağlığı dilenerek başlandı. Açıklamanın taslağında yer almayan "AB Konseyi üyeleri, bu hunharca saldırıyı kınıyor" ifadesini metne eklenirken, "terörün her türlüsüyle mücadeleye verilen sürekli destek" yinelendi.
Anlaşmanın maddelerinde, sığınmacı kriziyle mücadele etmek için atılacak adımlar sıralandı. Metne göre, 20 Mart itibarıyla Türkiye'den Yunan adalarına geçen tüm yeni düzensiz göçmenler Türkiye'ye gönderilecek. Uygulama, "insani sıkıntılara son vermek ve kamu düzenini sağlamak için gerekli geçici ve olağanüstü bir önlem" olacak. 
Yunan adalarına gelen tüm göçmenler, kurallara uygun kaydedilecek ve her iltica başvurusu, Yunan yetkililer tarafından işleme konulacak. İltica başvurusu yapmayanlar ile başvuruları temelsiz veya kabul edilemez bulunanlar, Türkiye'ye gönderilecek. Bunun uygulanabilmesi için Türk görevliler, Yunan adalarında, Yunan görevliler de Türkiye'de çalışma yürütecek. Tüm geri dönüşlerin masrafları, AB tarafından karşılanacak. 
AB bu sene en fazla 72 bin sığınmacı alacak
Türkiye'nin "Yunan adalarından Türkiye'ye gönderilen her bir Suriyeli sığınmacı için Türkiye'den bir Suriyeli sığınmacı, AB ülkelerine yerleştirilecek. Ancak Türkiye'den AB'ye yerleştirilecek sığınmacı sayısı, en fazla 72 bin olarak belirlendi. Bu sayıya ulaşılamazsa durum gözden geçirilecek, eğer 72 bin aşılırsa mekanizmaya devam edilmeyecek.
Yeniden yerleştirmelerde, daha önce AB'ye yasa dışı yollardan girmeyen ve bunu denemeyenlere öncelik verilecek.
Bulgaristan için de güvence verildi
Bulgaristan'ın olası bir anlaşmanın kendilerini kapsamaması halinde veto tehdidi de dikkate alındı. Bu çerçevede, Türkiye'nin, kendi sınırları içinde yasa dışı göçte yeni deniz ve kara güzergahı açılmaması için gerekli tüm önlemleri alacak. Bu konuda Türkiye, AB'nin yanı sıra komşu ülkeler (Yunanistan ve Bulgaristan) ile işbirliği yapacak.
Sığınmacı akışının sona ermesi istendi
AB ülkelerinin gönüllülük esaslı Türkiye'den sığınmacı almasını öngören AB Komisyonu'nun planı "düzensiz göçmen veya sığınmacı akışının sona ermesi veya oldukça azalmasına" bağlandı. Üye ülkeler, istemeleri halinde bu plana katkı sağlayacak.
Vizede nisan şartı
Türk vatandaşları için vizelerin en geç haziran sonunda kaldırılması amacıyla vize serbestisi süreci hızlandırılacak. Bunun için Türkiye, geriye kalan tüm kıstasları yerine getirecek. Bu şartlar karşılanırsa, AB Komisyonu, vizelerin kaldırılması için nisan ayı sonunda tavsiye kararını açıklayacak. Bu konuda son kararı ise AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu verecek.
Ek 3 milyar avro 
Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıların şartlarını iyileştirmek için kullanılacak 3 milyar avroluk AB fonun harcanması hızlandırılacak. Bunun için "sağlık, eğitim, altyapı, gıda ve yaşam masrafları gibi sığınmacılara dönük somut projeler bir hafta içinde belirlenecek. Ek yardım konusunda ise "Bu fon tamamen kullanıldıktan sonra, arzu edilen sonuca ulaşabilmek için AB, 2018 sonuna kadar 3 milyar avroyu bulabilecek ek bir fonu harekete geçirecek" denildi.
Taslakta ise "2018 sonuna kadar 3 milyar avroyu bulabilecek ek bir fon konusunda karar vermeye hazır olacak" deniliyordu.
33. fasıl açılacak
Uzlaşmanın en zor sağlandığı konu, fasıl açılması oldu. Ankara, üyelik sürecinin hızlandırılması için yeni fasılların açılmasında ısrar etti. Türkiye özellikle enerji (15. fasıl), yargı ve temel haklar (23. fasıl), adalet, özgürlük ve güvenlik (24. fasıl), eğitim ve kültür (26. fasıl) ve dış, güvenlik ve savunma politikaları (31. fasıl) olmak üzere 5 faslın daha açılmasını istedi.
Güney Kıbrıs Rum kesimi, bu fasılların açılması üzerindeki vetolarını kaldırmayınca ara formül bulundu. Bu çerçevede, kimsenin bloke etmediği "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı 33 nolu faslın, 30 Haziran'da sona erecek Hollanda'nın AB dönem başkanlığı sırasında açılamasına karar verildi. Diğer fasılların açılması için hazırlık çalışmalarının hızlandırılmış bir şekilde devam etmesi de açıklamada kayıt altına alındı.
Suriye'de güvenli alanlar 
Türkiye'nin Suriye içinde oluşturulacak güvenli alanlarda Suriyelilere yardım edilmesini öngören teklifi aynen kabul edildi. Bu konuda "AB ve üye devletler, yerel halk ve mültecilerin daha güvenli olacak alanlarda yaşamasına izin verecek Suriye içindeki insani şartların iyileştirilmesi için herhangi bir ortak çabada Türkiye'yle çalışacak" denildi.
Türkiye'nin isteği üzerinde, Gümrük Birliği de metne girdi. Bu konuda, "AB ve Türkiye Gümrük Birliği'nin güncellenmesine dönük devam eden çalışmalardan memnuniyetle karşılıyor" ifadesi kullanıldı.

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 122 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 2:43

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile ortak basın toplantısı düzenliyor. 
"Terör örgütleri arasında ayrım yapılmamalı"
Başbakan Davutoğlu, "72 milyon Ankara'daki saldırının kurbanlarının yasını tutarken, aynı terör örgütünün buraya çok yakın bir yerde sembolleriyle terör eylemlerini destekleme şansını bulmasından dolayı hayal kırıklığımı dile getirdim. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmamalı" şeklinde konuştu. 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 157 تاريخ : شنبه 29 اسفند 1394 ساعت: 0:12

Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan, "Bugün bizim Çanakkale destanından, mücadelesinden almamız gereken ders, öncelikle hangi etnik kimliğe ve mezhep anlayışına sahip olursak olalım, Türkiye'nin neresinde yaşıyorsak olalım, hep birlikte ortak bir gelecekte vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve ecdadımızdan aldığımız emanete birlikte sahip çıkmamızdır." dedi.
Akdoğan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı törenlerine katılmak üzere geldiği Çanakkale'de, Çanakkale'nin büyük bir destan olduğunu vurguladı.
Destanı ancak büyük kahramanların yazabileceğine işaret eden Akdoğan, "Kahraman olmak için de candan geçmek gerekir. İşte ecdadımız canından geçerek bu vatanı bize emanet etti." ifadesini kullandı. Akdoğan, bu zafer yolunda yaşamını yitiren kahramanlara rahmet diledi.
Akdoğan, "Çanakkale ruhu"nun önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Çanakkale ruhu demek, bütün farklılıkların, ortak değerler etrafında buluşması ve birlikte hareket etmesi demektir. Bugün bizim Çanakkale destanından, mücadelesinden almamız gereken ders, öncelikle hangi etnik kimliğe ve mezhep anlayışına sahip olursak olalım, Türkiye'nin neresinde yaşıyorsak olalım, hep birlikte ortak bir gelecekte vatanımıza, milletimize, bayrağımıza ve ecdadımızdan aldığımız emanete birlikte sahip çıkmamızdır. Çanakkale ruhu, bize bunu gösteriyor. Şehitlerimizin kanını dönerek bize emanet ettiği bu vatan, aynı zamanda bir mücadele gerektiriyor. Bugün de terörle mücadelede aynı şekilde kahraman askerlerimiz polisimiz bu mücadeleyi ortaya koyuyor. Bu son dönemde hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz."
Akdoğan, Şehitler Abidesi'ndeki törene katılmak üzere Gelibolu Yarımadası'na gitti. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 134 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 21:03

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''İnşallah ülkemizin dağlarında, ovalarında, şehirlerinde, köylerinde, başka yerlerinde yuvalanmış, bu devlete ve millete ihanet için çalışan bütün ihanet şebekelerinin kökünü kazıyacağız.'' dedi.
Bakan Bozdağ, yapımı süren Yozgat Spor Vadisi içinde Yozgat Valiliği tarafından inşa edilecek Gençlik Merkezi ve Antrenman Salonu'nun Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Çanakkale şehitlerini ve bütün şehitleri rahmetle andı.
Terörle mücadelenin sürdüğünü belirten Bozdağ, Türkiye'nin, bu topraklara göz diken, milletin huzur ve refahını, kardeşlik hukukunu bozmak isteyen her türlü terör örgütü, illegal yapı ve hainlere karşı mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüreceğini ifade etti.
Bundan hiç kimsenin endişesi olmaması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:
"Bugün ülkemizin değişik yerlerinde terör eylemi yapan, masum insanlarımızın canını alan terör örgütleri, teröristler, onları kullanan dış güçler ve onlara azmettiren bütün çevreler şunu iyi bilmeli ki bugüne kadar bu millet terör karşısında diz çökmemiştir. Bundan sonra da diz çökmeyecektir. Her türlü teröre, her türlü terör eylemine, her türlü teröriste ve bunları kullananlara anında gereken cevabı vermeye devam edecektir. İnşallah ülkemizin dağlarında, ovalarında, şehirlerinde, köylerinde, başka yerlerinde yuvalanmış bu devlete ve millete ihanet için çalışan bütün ihanet şebekelerinin kökünü kazıyacağız."
Yozgat'a birçok eserin AK Parti döneminde kazandırıldığını anlatan Bozdağ, yaptırılacak spor salonunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, spor salonuna, son Avrupa Şampiyonası'nda altıncı kez şampiyon olan milli güreşçi Rıza Kayaalp'in adının verilmesini istedi.
Bozdağ, ''Buranın adı gençlik merkezi ve antrenman salonu. Ama buraya milli gururumuz Rıza Kayaalp'in adını verelim. Buradan Rıza gibi dünyaca ünlü sporcularımız yetişsin'' ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bozdağ ve beraberindekiler, gençlik merkezi ve antrenman salonunun temelini attı. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 190 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 19:42

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. 

Kurtulmuş açıklamasında şunları kaydetti:

"Tarihin şahit olduğu destansı mücadelemiz, Çanakkale Zaferimiz'in 101. yıldönümünde, Şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz. Çanakkale'de ecdadımızın ortaya koyduğu birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu bu vatanda ilelebet varolmaya devam edecektir inşallah. Milletimizin varlığını ve bütünlüğünü sağlayan, değerlerine ve ruh köküne saldıranlar geçmişte olduğu gibi bugünde gereken cevabı alacaklar. Bu vesileyle, bir kez daha Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Birliğimiz, kardeşliğimiz ve dirliğimiz daim olsun, Allah yardımcımız olsun."

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın mesajı şöyle;

"Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde kanları ve canları pahasına vatanını savunan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum." 

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 107 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 19:42

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bugün CHP ve MHP gruplarını ziyaret edecek. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 257 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 19:42

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ortak hedef için çalışıyoruz. Ümit ederim ki inşallah bu temel hedefleri barındıran bir çerçevede, ortak bir zeminde buluşmamız mümkün olur. Bu konuda ümitliyim" dedi.
Brüksel'e son dört ayda, üçüncü zirve için geldiklerini belirten Davutoğlu, "Bizim hedefimiz çok açıktır, insani perspektifle mültecilere yardımcı olmak. Ayrıca Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin derinleşmesi ve sağlam temellere oturtulmasını sağlamak. Ortak hedef için çalışıyoruz. Ümit ederim ki inşallah bu temel hedefleri barındıran bir çerçevede, ortak bir zeminde buluşmamız mümkün olur. Bu konuda ümitliyim" değerlendirmesinde bulundu.
"Bu hem kıtamız hem de insanlık için iyi bir haber olacak"
Davutoğlu, Türkiye için sığınmacı meselesinin bir pazarlık meselesi değil, uluslararası insani değerler ve Avrupa değerleri çerçevesinde bir mesele olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin herhangi önemli bir yardım almaksızın 2,7 milyon Suriyeli sığınmacıyı misafir ettiğini anımsatan Davutoğlu,"Aynı zamanda şunu vurgulamak isterim ki Türkiye, insani perspektif çerçevesindeki bu politikasına devam edecektir. Elbetteki AB ve Türkiye, özellikle Suriyeli mültecilere yardım etme, kıtamızda yeni bir geleceğe ulaşmak konusunda aynı amaç ve hedefe sahip" diye konuştu.
Davutoğlu, bugün Avrupa liderleriyle değerlendirmelerine devam edeceklerini bildirerek, "Eminim ve umuyorum ki tüm sığınmacılara yardım etmenin yanı sıra Türkiye-AB ilişkilerini derinleştirme hedefimize erişeceğiz. Bu hem kıtamız hem de insanlık için iyi bir haber olacaktır" dedi.
Başbakan Davutoğlu'nun, açıklaması sonrasında AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile konsey binasındaki kahvaltılı görüşmesi başladı. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 134 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 17:01

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu'ya gitmek üzere Ankara'dan tarifeli uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na geldi. Burada partililer tarafından karşılanan Kurtulmuş, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Dokunulmazlıkların toplu halde TBMM'de görüşülmesi konusundaki görüşleriniz nelerdir" sorusu üzerine Kurtulmuş, dokunulmazlıklar konusunun uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul ettiğini söyledi.

Muhalefet partilerinden de bütün dosyaların açılması konusunda talep geldiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Biz de yaptığımız müzakereler sonucunda dün Sayın Başbakanımız, aldığımız kararı ve tutumu açıklamış oldu. Şu an parlamentoda bekleyen 506 dosyanın hepsinin dokunulmazlığını kaldıralım, bununla ilgili olarak da tabi dokunulmazlık dosyalarının konuşulması, tek tek ele alınması Türkiye'ye vakit kaybettirir, belki 1 yılımızı alır. Dolayısıyla bunun da önüne geçilmesi için şu anda bekleyen dosyaların hepsinin anayasada yapılacak bir geçici madde düzenlemesiyle, hepsinin eş zamanlı olarak kaldırılması ve bundan sonra bu yükün parlamentonun üzerinde olmaması... Doğrusu da budur."

"Ümit ederim ki diğer muhalefet partileri de bu çağrımıza yanıt verirler"

"Dokunulmazlıklarla ilgili parlamentonun bir siyasi yük almasının gereği yoktur" diyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Parlamento burada işin gereğini yapar. Dokunulmazlıkları kaldırır, ondan sonra iş mahkeme sürecine intikal etmiş olur. Mahkemeler her dosya ile ilgili ne karar verirse, o mahkemelerin bileceği iş ama dolayısıyla burada alınan tutum doğrudur, kamuoyu beklentilerine uygun bir durumdur. Şimdiye kadar birikmiş olan, bekleyen bu dosyaların hepsinin kaldırılarak Türkiye'deki dokunulmazlıklar üzerindeki tartışmanın bundan sonra tamamıyla kaldırılmış olmasıdır. Ümit ederim ki diğer muhalefet partileri de bu çağrımıza yanıt verirler. Önümüzdeki günlerde çok kısa bir süre içerisinde, bunun da çok uzatılmaması lazım, yani mümkünse önümüzdeki hafta parlamento toparlanır toparlanmaz bu konuyla ilgili gerekli adımların atılması doğru olandır. Bir an evvel bu konu madem gündeme gelmiştir, gerekli tedbirler alınıp, gerekli anayasal düzenleme, ek madde düzenlemesi yapılarak bu sürecin önünün açılmasıdır. Böylece Türkiye'deki çok geniş kesimlerin toplumsal beklentilerine de parlamento bir cevap vermiş olur, karşılık vermiş olur."  AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 102 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 17:01

Törende konuşan Erdoğan, "İstanbul'u biz feda edebilir miydik, İstanbul'u verebilir miydik. Onun için de geçilmez denilen yer Çanakkale'ydi. Geçemediler Çanakkale'yi. İstanbul'un üzerinde çok hevesi olanlar var. Ama hepsinin hevesleri kursaklarında kaldı. Bugün de içeride ve dışarıda milletimizi köşeye sıkıştırmak için her türlü oyunu oynayanları, hiç şüpheniz olmasın aynı akıbet bekliyor" dedi.
 Erdoğan, "Allah'ın izniyle ülke ve millet olarak yeni bir destan yazmamıza kimse engel olamaz. Yeter ki millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü şekilde muhafaza edebilelim" diye konuştu.
 "Yılmayız, korkmayız, mücadeleden kaçmayız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 
 "İşte son öeğini geçtiğimiz Pazar günü Ankara'da, Kızılay meydanında yapılan bombalı saldırıyla yaşadık. Masum insanlarımızın arasına giren bir bombalı araç, 35 vatandaşımızın hayatına mal oldu, çok sayıda vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet verdi. Terör örgütlerinin maşa olarak kullandıkları, rahmetli Cengiz Aytmatov'dan ilham alarak 'Mankurt' olarak nitelendirdiğim bu aşağılık varlıkların hainlikleri karşısında öfkeye kapılmamak mümkün değil."
"Biz millet olarak karşımıza mertçe çıkan kim olursa olsun, ne kadar güçlü olursa olsun, yılmayız, korkmayız, mücadeleden kaçmayız. Ama terör denen ve karşımıza en alçak, en sinsi, en ahlaksız, en insanlık dışı yöntemlerle çıkan musibet işimizi gerçekten zorlaştırıyor."
"Bunlar teröre teslim oldular"
Cumhurbaşkanı Erdoğan,  AB Konseyi binasının arkasında PKK'nın çadır kurmasına izin verilmesiyle ilgili,  "Belçika orada kalkıp onların paçavrasını dalgalandırmak suretiyle çadır kurmalarına izin verebiliyor. Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" dedi.
 "Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz"
Erdoğan, "Ankara'da patlayan bombanın, şehrin göbeğinde terör örgütü yandaşlarına şov yapma imkanının sağlandığı Brüksel'de veya Avrupa'nın herhangi bir şehrinde patlamaması için hiçbir sebep yok. Bu açık gerçeğe rağmen, Avrupa  ülkelerinin hala aymazlık içinde hareket ediyor olmaları, mayın tarlasında dans etmek gibidir. Ne zaman mayına basacağınızı asla bilemezsiniz. Ama bunun kaçınılmaz bir son olduğu da açıkça ortadadır" diye konuştu. AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 160 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 17:01

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı törenlerine katılmak üzere özel uçak "ANA" ile saat 08.16'da Çanakkale'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile öteki yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Çanakkale'ye gitti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenecek törene katılarak Valiliği ziyaret edecek olan Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Şehitler Abidesi'ndeki törene iştirak edecek.  AA

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 91 تاريخ : جمعه 28 اسفند 1394 ساعت: 13:30